treballs

treballs

dilluns, 26 de maig del 2014

ESCOLES INCLUSIVES

De la primera part de la sessió només dir el que penso sobre la figura del tutor, penso que a Finlàndia van ben encaminats ja que per a mi el tutor és una persona de referència per l'alumne, un confident i una persona que ha de procurar no fer-li mai mal i crear una relació afectiva. A classe ha sortit el tema sobre els mals tutors, penso que aquesta pot ser la feina del nostre futur i hem de trrballar i aprendre força per ser bons tutors.

L'altra part de la classe l'hem dedicat a parlar sobre diferents casos d'atenció a la diversitat i hem comentat les diferents adaptacioms que existeixen, cap grup ha fet esment a la figura del vetllador i després que el Martí ens recordes l'article sobre "Com fer escoles més inclusives" i llegir que a España és l'únic país on la figura d'aquests especialistes s'ha reduït, fa pensar... Realment les nostres escoles són inclusives i fan tot el possible per adaptar-se a les necessitats dels alumnes?, pot ser si... però hem de lluitar per poder treballar amb les mateixos condicions que treballen en altres punts geogràfics per com a minínim, garantir igualtat d'oportunitats.

dimarts, 20 de maig del 2014

PRESENTACIONS ESCOLES

Avui després de les presentacions de varis grups sobre les visites a les escoles m'he adonat de les grans diferències que poden haver-hi però a l'hora de les grans semblances que hi ha també. 

Per una banda, el nostre projecte sobre escoles en ambients diferents m’ha semblat molt interessant i molt divertit, m’ha servit per aprendre noves maneres de treballar i començar a treballar una mica més amb els nens. Volíem veure les diferencies entre una escola de muntanya i una altra en una gran ciutat, aquestes diferencies no han estat tantes a la realitat, sense contar l’espai i el context, la manera de treballar em va agradar molt als dos llocs, són dos escoles on m’agradaria treballar en un futur, per què no.

Per altra banda, després d’escoltar les exposicions dels altres grups també he vist diferencies i semblances entre les nostres escoles. Un fet que destacaria és el tema de la lectura, el projecte lector que és obligatori en tots els centres a part les diferents pràctiques que intent fomentar la lectura trobo que són encertades i molt enriquidores per als nens, quan jo anava a l’escola no se li donava tanta importància i realment des de la lectura es pot aprendre molt.

A veure com aniran el pròxim dia les exposicions, amb ganes de conèixer nous col·legis de Catalunya!!!! 

dimarts, 13 de maig del 2014

UNITAT DIDÀCTICA




L’altre dia quan vam començar a parlar sobre la Unitat didàctica em vaig espantar una mica perquè em va venir tota la feina al damunt, avui i després de fer un exemple a classe com a grup també estem més calmades.

El fet de planificar tot tant explícitament requereix molt d’esforç i molt de temps, també es veritat que quan vam anar de visita a les escoles els mestres ens van explicar que hi ha editorials que els faciliten les unitats didàctiques però que no és el mateix, perquè cada grup classe és diferent i no tothom va al mateix ritme.

Com a conclusió d’aquesta classe només dir que la feina més “pesada” dels mestres no la veuen, possiblement perquè la desconeguin i com a futurs mestre hem de donar valors a aquestes coses i cada dia treballar més a consciència les nostres unitats didàctiques i no deixar que ens les facin.


Quasi cap altra classe fem pràctica de tot el que veurem, normalment ens diuen el treball que hem de fer, per exemple: “heu de realitzar una unitat didàctica pel dia 10 de maig” i ens pengen les instruccions al campus... Crec que practicar-ho abans a classe és molt útil, per tenir un primer contacte ja que possiblement el primer cop que ho facis o faràs malament o no perfecte i millor que sigui de prova que no definitiu, per poder organitzar-te en base a un treball previ ja, etc. Com a futurs mestres hem de tenir aquestes petites coses en compte!!

Per acabar, després de corregir la unitat didàctica d'un altre grup m'ha fet reflexionar sobre la nostra i m'ha ajudat a veure els erros que haviem fet. La pregunta amb què m'he quedat avui és si realment és escoles que tenim són inclusives realment? Jo potser em decantaria més per integradores, les diferències dins l'aula encara es noten, i això no hauria de ser així, perquè està demostrat que els alumnes quan més aprenen és quan estan tots barrejats, independenment del nivell. 

dijous, 8 de maig del 2014

COMPETÈNCIES BÁSIQUES

Avui el primer que m’ha sorprès ha sigut entrar a classe i veure la distribució diferent, tenia tota la pinta de ser un examen... Però quan ens ha donat les fitxes la cara se m’ha canviat, les competències bàsiques de sisè, justament la meva germana petita fa sisè i havia parlat amb ella la nit anterior i em va explicar com li havien anat. Els exercicis m’han semblat molts fàcils, tot eren competencials no n’hi havia cap en el qual es necessites recordar alguna formula o algun concepte, però he pensat que la lògica que tinc ara no és la mateixa que la que té la meva germana.


Al sortir de classe el primer que vaig fer va ser trucar ràpidament a la  meva germana i explicar-li que havia fet les competències bàsiques, el primer que em va dir va ser que eren moooooolt fàcils i que les havia fet molt ràpid. Al penjar vaig pensar una mica amb el que m’acaba d’explicar... i pot ser a classe estàvem encertats quan hem comentat que cada vegada el nivell és més baix...  Com a opinió personal dir que les competències m’he les esperava diferents, més difícils i els exercicis més memorístics, he trobat bé que els conceptes s’apliquessin de manera competencial perquè al fi a la cap el que volem és que els alumnes puguin utilitzar els diferents coneixements en diferents situacions i els apliquin a la vida real. 

Per acabar deixo dos noticies que parlen sobre les competències bàsiques.