treballs

treballs

dijous, 3 d’abril del 2014

INICIEM NOU TEMA: L’AVALUACIÓ!!


Abans de parlar sobre l’avaluació vull destacar una història que ens ha explicat avui el Martí per reflexionar. Bé, al llegir informació sobre la selecció de continguts ens va passar un article de M.C. Davini, tots vam pensar que havia de ser un home però resulta que es diu Maria Cristina. La reflexió que es pot treure d’això és adonar-nos que encara avui en dia existeixen prejudicis a l’hora de jutjar una feina, per què un expert en educació ha de ser un home? Com a ciutadans en general hem de perdre aquest prejudicis però nosaltres en aquest cas més perquè estem estudiant per formar part del món educatiu.

Per l’altra banda sobre l’avaluació hi ha molts temes ha tocar, després d’haver comentat tots els possibles tipus d’avaluació que existeixen, m’ha sorprès que el gran ventall que existeix i les poques que coneixia. L’avaluació formadora m’ha semblat molt interessant, el fet que els propis infants creïn la seva formació i s’avaluïn és una cosa nova per a mi, ja que estic acostumada i com suposo que la majoria a l’avaluació sumativa (al final de cada trimestre), on el mestre avalua als alumnes. Aquest tipus d’avaluació, la formadora, penso que es poden treure tret molts positius, els nens decideixen que volen aprendre, veuen que els hi costa més i valoren que volen treballar, per l’altra banda penso que aquest treball no és fàcil de fer, els nens han de ser molts conscients del que estan fent i on són, perquè sinó pot ser un desastre aquest tipus d’avaluació.


Per acabar, només comentar la definició d’avaluació que fa Neus Sanmartí, existeixen moltes maneres, infinites maneres de recollir informació per veure que hi ha. La persona que avalua pren decisions per millorar l’aprenentatge del nen, per veure quin és el següent pas que hem de fer, moltes vegades l’avaluació s’ha quedat en la nota, sinó es diu que es pot millorar o que falla no serveix de res l’avaluació, i d’aquesta manera  prenen decisions perquè l’alumne avanci li ofereixes eines, exercicis de suport per a millorar. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada